Razpis 22. Kolesarskega Maratona Občine Tišina

 

 

V organizaciji Kolesarskega kluba Tropovci smo letos 20.5.2018 pripravili že 22. kolesarski maraton občine Tišina. Udeleženci so se na proge podali ob 10. uri, izbirali pa so lahko med tremi trasami:

Proga 73 km: Tropovci, M. Črnci, Petanjci, Sodišinci, Gederovci, Bad Radkersburg, Goritz, Pölten, Klöch, St. Ana am Aigen, Waltra, Kalch, Sotina, Rogašovci, Cankova, Gederovci, Vanča vas, Tišina, Tropovci. Maratonce sta čakala dva vzpona in skupaj 380 metrov višinske razlike.

Proga 45 km: Tropovci, M. Črnci, Petanjci, Sodišinci, Gederovci, Bad Radkersburg, Goritz, Pölten, Gerlinci, Črnci, Korovci, Cankova, Gederovci, Vanča vas, Tišina, Tropovci. Ob tem jih je čakal en vzpon in sto metrov višinske razlike.

Proga 20 km: Tropovci, M. Črnci, Petanjci, Sodišinci, Gederovci, Kompas Shop Gederovci, Krajna, Rankovci, Vanča vas, Tišina, Tropovci, na popolnoma ravni progi.

Vreme nam je bilo tokrat naklonjeno in idealno za lep kolesarski dan.

Na proge dolge 20, 45 in 73 kilometrov, se je podalo 130 kolesarjev iz različnih koncev Slovenije. Najmlajši med vsemi je bil Tjaš Pintarič, ki šteje šele 6 let. Kolesarila sta tudi najstarejša udeleženca maratona. To sta bila med ženskami Kristina Varga, ki je letnik 1936, in moškimi Milan Rodič, ki je leto dni starejši.

Najštevilčnejša ekipa je bila ekipa Kose iz Radencev, saj je štela 11 kolesarjev, ekipa Team Turbo Tropovci 10  in Društvo upokojencev Tišina 8 kolesarjev in kolesark.

Z maratonom smo v Kolesarskem klubu Tropovci končali prireditveno organizacijski del sezone in se bomo nadalje osredotočili na delo s tekmovalci in udeležbami na dirkah doma in v tujini. Tako nas čaka 3.6.2018 v Voklem državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu za amaterske kolesarje, 24.6.2018 DP za mladince v Mirni peči, 8.6.2018 DP v kronometru za mladince v Ljubljani na Maratonu Franja ter 17.6.2018 v isti disciplini DP za amaterske kolesarje v Odrancih.

Vemo in verjamemo, da bomo vesele novice prinesli tudi s teh tekmovanj.

Slavko Vukan, KK Tropovci

previous arrow
next arrow
Slider